Yritys

Historiaa 1Historiaa 2Hyvinkään myymäläKlaukkalan myymälä

Laatulukko Oy perustettiin 12.6.1976 Hyvinkäälle. Perustajina olivat Esko Järvenpää, Erkki Järvenpää ja Kalle Fyhr. Ensimmäinen myymälä sijaitsi osoitteessa Hämeenkatu 20 ja Laatulukon ensimmäinen työntekijä oli Riitta-Maija Järvenpää (os. Patjas). Yritys siirtyi alkuvuosien jälkeen pelkästään Esko Järvenpään omistukseen. Nykyisiin toimitiloihimme (Hämeenkatu 21–23) muutimme 1990-luvulla.

Laatulukko on perustamisestaan asti ollut Abloy-valtuutettu lukkoliike, sekä Laatulukon jokaisella työntekijällä on turvasuojaajakortti sekä Abloyn valtuuskortti.

Laatulukko sai ISO-9001 sertifioinnin 90-luvulla. Noudatamme Abloy Oy:n turvallisuuskäsikirjaa. Vuonna 2009 otettiin käyttöön ympäristöhallintajärjestelmä ISO-14001 ja huolehdimme mm. käytöstä poistettujen tuotteiden keräyksestä ja tuoteromun toimittamisesta jälleenkäsittelylaitoksiin.

Toimitusjohtaja Esko Järvenpää toimi aktiivisesti mm. Osuuskunta Mestarilukkoseppien (myöh. AM-Security) hallituksessa ja on yksi sen perustajajäsenistä. Järvenpää vaikutti myös Suomen Lukkoseppäliikkeiden liiton (myöh. Suomen Turvaurakoitsijaliitto) hallituksessa ja eri valiokunnissa. Järvenpää oli myös yksi niistä ensimmäisistä, jotka suorittivat lukkosepän ammattitutkinnon (1989) ja lukkoseppämestarin erikoisammattitutkinnon (1996). Suomen Yrittäjien Kultaisen yrittäjäristin Esko Järvenpää sai 1996 ja myymälänhoitaja Riitta-Maija Patjas vuonna 2001.

Sukupolvenvaihdos Laatulukossa toteutettiin 2003 loppuvuodesta; yrittäjinä jatkoivat Minna Järvenpää (hallituksen PJ) ja Toni Päivinen (toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen), osakkaana myös Hiimu Järvenpää (hallituksen jäsen).

Laatulukko Oy osti G4S:n Klaukkalan toimipisteen liiketoiminnan ja avasi samassa liiketilassa Abloy-valtuutetun myymälän 16.2.2009.  Jo aiemmin osakkaana ollut Hiimu Järvenpää siirtyi tuolloin yrityksen palvelukseen Klaukkalan myymälän vastaavaksi.

Minna Järvenpää siirtyi toimitusjohtajaksi 17.6.2011 Toni Päivisen luovuttua osakkeistaan.

Laatulukko täytti 40-vuotta 12.6.2016. Juhlistimme pyöreitä vuosia töiden merkeissä.

Yrityksellemme on 19.6.2018 myönnetty poliisihallituksen toimesta turvallisuusalan elinkeinolupa (lupanumero TU/2018/11228). TVEAT Vastaava hoitaja on Minna Järvenpää ja TVEAT vastaavan hoitajan sijainen on Hiimu Järvenpää, jotka ovat suorittaneet turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnot. Lisätietoja turvallisuusalan elinkeinoluvasta löytyy Poliisin sivuilta.

Pitkäaikainen Klaukkalan myymäläpäällikkömme Kerttu Erkki Tapani Voikukka-Kusiainen pääsi vihdoin eläkkeelle loppumattomien lihapatojen ja nakkilautasten äärelle 15.1.2019 kumppaninsa Connorin kanssa.